Bijen- en insectenhotel (groot)
Een Bijen- en insectenhotel (groot) is een goed onderkomen voor bijen en insecten.
153 gaatjes
Dit bijen- en insectenhotel is een blok met 153 gaatjes met een doorsnee van 3 tot 10 mm. Hierdoor is dit hotel geschikt voor diverse bijen en insecten. De gaatjes zijn schoon en vrij van “splinters” , waardoor de bijen en andere insecten zich niet kunnen beschadigen bij het in- en uitkruipen. Ze zullen zich snel thuisvoelen!
Solitair levende bijen
De solitair levende bijen zullen snel op dit hotel afkomen, mits het op een droge zonnige plek wordt neergezet of opgehangen.
De bij zal haar eitje afzetten achter in de opening. Het eitje wordt toegedekt met stuifmeel en vervolgens wordt de opening afgedicht met een soort klei. Nadat het eitje is uitgekomen, zal de larve zich voeden met het stuifmeel en zich kunnen ontwikkelen en verpoppen tot bij. De jonge bij zal de opening verwijderen en uitvliegen en u erg dankbaar zijn.
Druk
Het is al snel een drukte van belang rondom het bijen- en insectenhotel. Ga er maar gerust bij staan met uw kinderen. Bijen zijn geen agressieve beestjes, je kan van heel dichtbij zien hoe ijverig en mooi ze zijn.
Bijen zijn belangrijk
Natuurlijk zijn ze ontzettend belangrijk voor ons eten. Bijen bestuiven immers onze bloemen, waardoor er fruit kan groeien en zaden gevormd kunnen worden.
Hoe werkt het?
Wilde bijen zijn in het voorjaar druk bezig met het leggen van eitjes. Ze kruipen in een buisje van je insectenhotel of de gangetjes die je in een boomstam of baksteen hebt gemaakt. Hier leggen ze hun eitjes in. Ze leggen meerdere eitjes in de buis, daarom zie je ze vaak druk heen en weer vliegen.
Bijenbroodje
Tussen elk ei leggen de bijen een ‘bijenbroodje’. Dat is een soort balletje van nectar en stuifmeel. Hier eten de larven van als ze uit hun ei komen.De larven blijven nog een tijdje in het holletje en ontwikkelen zich tot pop in een cocon.
Op zoek naar bloemen
In het voorjaar kruipen de bijtjes uit hun cocon. Ze voelen dat het warmer wordt en weten dat de bloemen gaan bloeien. Die hebben ze nodig om hun eten vandaan te halen. Eén voor één kruipen ze uit het buisje of gaatje en gaan ze op zoek naar bloemen om van de nectar te snoepen. Daarna zoeken ze een partner om mee te paren. De nieuwe eitjes leggen ze vervolgens weer in een insectenhotel (of een ander gezellig holletje). Zo begint de hele cyclus weer van voren af aan!
Voeding
U kunt direct mee bestellen: BeeWellness en BeeFood
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.