Biologische Tubinger Bijenmengsel

 3,50 225,00 incl. btw

Biologische Tubinger Bijenmengsel

 3,50 225,00 incl. btw

Biologische Tubinger Bijenmengsel bestaat uit Bloemen en kruiden mengsel bio zaden. Het wordt ook wel het Blije Bijen mengsel genoemd.Het bevat veel nectarplanten.

Bestel voordelig mee!

Bijenschuur

Bijenschuur in mooie geschenkverpakking is een fraaie aanvulling voor elke tuin. Soilitair levende bijen zullen deze bijenschuur waarderen.

Biologische Tubinger Bijenmengsel

Dit Biologische Tubinger Bijenmengsel wordt ook wel Blije bijen mengsel 2 genoemd en bestaat uit 98% eko zaden. Het bevat nectarbloemen, natuurlijke stikstofbinders en kruiden.

Waarom?

Zorgt voor diversiteit in de weide en is een aanwinst voor de omgeving. Mengsel met bijen weidebloemen, kruiden en natuurlijke stikstofbinders. Tubinger bijenmengsel multimengsel 2, nectarbloemen en natuurlijke stikstofbinders.

Blije bijen ballen:

Zaadballen maken / Guerrilla Gardening

Volgens de methode van Masanobu Fukuoba kun je zelf zaadballen maken en deze uitstrooien waar je maar wilt. Fukuoba gebruikte deze methode op zijn eigen landbouwbedrijf en om woestijnen weer te laten begroeien.

Recept zaadballen/bommen

Je hebt het volgende nodig voor 3 zaadbommen:
– 50 gram bentoniet klei
– 10 gram compost of bodembokashi
– 10 gram biologische bijen bloemen- & kruidenzaden zoals Tubinger bijenmengsel of blije bijen zaden.
– 20-25ml water en een kom

Bereiding
– meng de compost/bokashi met de zaden
– meng de bentoniet kleimineralen erdoor
– voeg een beetje water erbij en kneed dit er door
– rol er kleine balletjes van ongeveer 3cm groot
– 3 dagen laten drogen
niet in de zon laten drogen, want dan vallen ze uit elkaar!
– en zaaien maar
Je kunt ze gewoon laten vallen of gooien, maar je kunt ze ook ingraven.

Samenstelling:

25% Phacelia, ook wel bijenbrood, bijenvoer of bijenvriend genoemd, is een eenjarige plant die tot de ruwbladigenfamilie behoort en veel door honingbijen en hommels bezocht wordt. De plant komt oorspronkelijk uit Californië, waar hij op stenige berghellingen groeit.

20% Boekweit is een plant uit de duizendknoopfamilie. Polen en in mindere mate Frankrijk zijn belangrijke Europese productielanden van boekweit als voedselgewas. Het is een eenjarige plant met een holle rechtopgaande, zich meermalen vertakkende, rode stengel.

7% De witte mosterd of gele mosterd is een plant die tot de kruisbloemenfamilie behoort. De plant wordt als groenbemester gebruikt. Van de zaden wordt mosterd gemaakt. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bloeit de plant met gele bloemen. Vandaar dat in Nederland ook over gele mosterd wordt gesproken.

13% Alexandrijnse klaver lijkt op rode klaver, maar de bloemen zijn rustig getint: groenwit van kleur en het blad is langwerpig blauwgroen zonder vlek. Deze vlinderbloemige is in staat stikstof uit de lucht te binden en op te slaan in de wortels. Bij afmaaien en doorwoelen komt deze beschikbaar voor andere planten. Alexandrijnse klaver kan goed tegen nattere grond en is zeer goed onkruidonderdrukkend. ‘s Winters sterft deze eenjarige plant gegarandeerd af, geen overlast dus…!

6% Inkarnaatklaver is een eenjarige, soms tweejarige plant uit de vlinderbloemenfamilie. Inkarnaatklaver komt van nature voor in het Middellandse Zeegebied: Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, het Balkanschiereiland en Turkije. Door het gebruik als veevoer komt inkarnaatklaver tegenwoordig als neofyt overal voor

Biologische Tubinger Bijenmengsel is een mooi mengsel,

5% Koreander  is een plant uit de schermbloemenfamilie. De plant wordt ook wel ‘ketoembar’, ‘coander’ of ‘wantsenkruid’ genoemd. Het is een specerij die in veel verschillende keukens wordt gebruikt. De specerij komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied. Koreander is een eenjarige plant

3% Olretich Tuinradijs bevat Kalium, Proteïne, Calcium

3% Zwarte kummel ofwel zwarte komijn, ook bekend als nigella, nootmuskaatbloem, uienzaad en kalonji, is een eenjarige, kruidachtige plant en bekende soort van de ranonkelfamilie. Ondanks de naam “zwarte komijn” heeft de plant niets te maken met de gewone komijn, die vroeger in elke kruidentuin voorkwam in Nederland.

7% Kummel, afgeleid van het Duitse woord Kümmel is een andere naam voor karwij, soms wordt het ook wilde komijn genoemd Karwij is veel sterker en scherper van smaak dan komijn en komijn smaakt iets bitterder dan karwij. Leuk detail: kauwen op karwij zou een ‘zoete’ adem geven. Je vindt karwijzaadjes bijvoorbeeld op Turks brood. In Nederland is karwij vaak onderdeel van kruidenmengsels als basis voor soep of stoof.

1% Dille is een plant uit de schermbloemenfamilie. Uit dezelfde plantenfamilie komen venkel en kervel. Dille heeft fijne, naaldachtige bladeren. Het is een kruid met een heel verfijnde smaak. Het is de enige soort in het geslacht Anethum.

1% Bernagie, ook vaak komkommerkruid genoemd, is een gemakkelijk herkenbare, ruwharige, eenjarige plant met blauwe bloemen. Borago zou van het Italiaanse “borra” komen dat “wol” betekent, verwijzend naar de dikke, grijze en korte beharing van de plant.

Gezond voor mens en dier.

4% Goudsbloem is een plant die behoort tot de composietenfamilie. De soort wordt in siertuinen gebruikt. De plant is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Europa. Het is een eenjarige plant met meestal oranje, maar soms ook gele bloemen. De plant wordt 30-45 cm hoog en heeft stompe bladeren.

1% Korenbloem, ook wel wilde korenbloem genoemd, is een 30–60 cm hoge, eenjarige plant uit de composietenfamilie. Binnen het geslacht Centaurea is het een van de drie soorten die van nature voorkomen in België en Nederland. Hij staat op de Nederlandse Rode lijst van bedreigde planten, maar door het verbeterde bermbeheer nemen de aantallen weer wat toe.

2 % Venkel is een plant uit de schermbloemenfamilie. Het is een naar anijs smakende plant waarvan de draadvormige vertakkingen van de bladeren als kruid en de zaden als specerij gebruikt worden.

2% Kaasjeskruid is een geslacht van kruidachtige planten uit de kaasjeskruidfamilie. Het geslacht is met dertig soorten wijdverspreid over gematigde, subtropische en tropische gebieden van Afrika en Eurazië.

 

Extra informatie

Gewicht 0,5 kg
Afmetingen 10 × 10 × 10 cm
Hoeveelheid

, , , ,

Andere suggesties…