Vulkamin

 9,45 27,95 incl. btw

Vulkamin

 9,45 27,95 incl. btw

Vulkamin oergesteente granulaat is een 100% natuurlijk product van vulkanische oorsprong. Het is een bodemverbeteraar op basis van oergesteente. Het diabaas basaltgesteente waaruit dit granulaat bestaat, bevat door zijn oude karakter en diepe oorsprong geen vervuilende elementen. Het vulkanisch gesteente is geperst tot korrels. Het fijngemalen monoliet zit vol alkali en is van nature rijk aan voedingsstoffen, sporenelementen en oplosbaar kiezelzuur.

Vulkamin

Vulkamin oergesteente granulaat is een 100% natuurlijk product van vulkanische oorsprong. Het is een bodemverbeteraar op basis van oergesteente. Het diabaas basaltgesteente waaruit dit granulaat bestaat, bevat door zijn oude karakter en diepe oorsprong geen vervuilende elementen. Het vulkanisch gesteente is geperst tot korrels. Het fijngemalen monoliet zit vol alkali en is van nature rijk aan voedingsstoffen, sporenelementen en oplosbaar kiezelzuur. Vulkamin is een vulkanisch gesteentepoeder, 100% natuurlijk met met sterk vochtabsorberende eigenschappen. Vulkamin-korrels zijn gevormd uit een 100% natuurlijk gesteentepoeder van vulkanische oorsprong. Door de vorm van korrels kan het materiaal gemakkelijker worden verspreid.

In Vulkamin zitten vele mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium en kalium. Ook bevat het sporenelementen zoals silicium, zink en titanium. Hierdoor is het granulaat een prima product om de bodemreserves mee aan te vullen.

Gebruik

Vulkamin is een heel goed product voor de gezonde ontwikkeling van graszoden, hagen en plantenborders. Daarnaast bestrijdt het heermoes en andere ongewenste kruiden. U gebruikt 20 kilo per 100 m2, u harkt het oppervlakkig in. Doe dat twee keer per jaar: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Voor het gazon: strooi de Vulkamin gelijkmatig uit en bewater de grasmat. U kunt ook strooien tijdens een regenbui.

Vulkamin meel/poeder

Vulkamin®-poeder is een vulkanisch gesteentepoeder, 100% natuurlijk. 
 
Voordelen
  1. sterk absorberend
  2. Aangename geur
  3. Schone leefomgeving
  4. Bindt ammoniak
  5. Draagt bij aan optimaal diercomfort

Toepassing
Vulkamin® wordt meestal met de hand/ schep gestrooid op de stalbedding op de ligbedden, toegepast op zowel matten als diep strooisel voor de boxen in de potstal.

Verpakking

Verkrijgbaar in verpakkingen van 3 kilo en 25 kilo granulaat. Daarnaast hebben we Vulkamin ook in meel-vorm, in een verpakking van 25 kilo. Het granulaat strooit makkelijker en stuift niet, maar van het meel heeft u maar 50% nodig ten opzichte van het granulaat.  Als u voor Vulkamin meel kiest, strooi dan altijd met de wind mee.

Sporenelementen

Bevat in mg per 1000 gram: Zink 760, Boron 0,1, Koper 11,5, Cobalt 6,5, Molybdenum 9, in % per 1000 gram. Silicium 48,2, Calcium 8,3, Kalium 5,1, Aluminium 18,1, IJzer 4,1, Zwavel 0,1, Magnesium 1, Fosfor 0,2, Mangaan 0,2

Herenmoes, heermoes, paardenstaart

Herenmoes, heermoes of paardenstaart groeit op plaatsen waar weinig sporenelementen in de bodem zitten. Door een hoog vochtgehalte, weinig zuurstof en voedingsgebrek krijgt herenmoes kans om te groeien. Vulkamin brengt voeding in de bodem, waardoor herenmoes geen kans krijgt om te groeien. Tegelijkertijd brengt u de hoeveelheid sporenelementen in de bodem op peil en dit alles op een heel natuurlijke manier.

Droge grond?

Is de tuingrond droog? Gebruik dan Vulkamin in combinatie met Kleimineralen. Die zorgen namelijk voor een goede vochthuishouding, waardoor de aarde de voedingsstoffen beter vasthoudt.

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen N/B
Artikelnummer

Verpakking

Hoeveelheid

, , , , , , , ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vulkamin” te beoordelen
Andere suggesties…