Bokashi Strooisel

 22,55 29,00 incl. btw

Bokashi Strooisel

(1 klantbeoordeling)

 22,55 29,00 incl. btw

Bokashi strooisel is een gemakkelijk toepasbaar kant en klaar product voor op en in de bodem. Het is een echte natuurlijke bodemverbeteraar.

 

Bokashi strooisel

Bokashi Strooisel is een gemakkelijk toepasbaar kant en klaar product voor op en in de bodem.

Is Bokashi strooisel een kant en klaar product?

Het is een gemakkelijk toepasbare kant-en-klare Bokashi voor op en in de bodem. Het strooisel wordt gevormd door de fermentatie van o.a. appelpulp door Effectieve Micro-organismen. Het bevat voorverteerd voedsel voor het bodemleven.

Wat doet Bokashi in de bodem?

In de bodem zorgt het voor meer efficiënte omzetting van organisch materiaal en verhoogt het de biodiversiteit. Daarnaast vormt het een ideale voedingsbron voor micro-organismen die er op aanwezig zijn. Bokashi Strooisel bevat veel stofwisselingsproducten, (natuurlijke antibiotica, groeihormonen, organische zuren, enzovoort), verkregen door de fermentatie, die de plantengroei positief beïnvloeden. Bokashi Strooisel bevat enkel grondstoffen die toegelaten zijn in de biologische landbouw.

Eigenschappen van Bokashi strooisel

• (Her)activeren van het bodemleven, wortelmilieu en microbiële omzettingen
* Minder uitspoeling van nutriënten
• Behoud van koolstof en stikstof

Te gebruiken bij:

Geschikt voor grotere oppervlakten in (moes)tuin, plantsoenen en parken.
Door zijn grove structuur leent Bokashi Strooisel zich minder om te verwerken in substraten voor zaai- en stekgoed. Gebruik hiervoor Bokashi Starter.

Toepassing

– Verwerk 0,5 – 1 kg per m². Lichtjes in de bodem inwerken.
– Voeg ongeveer 4% van het volume bij plantenputten.

Verpakking

Bokashi Strooisel is verkrijgbaar per 25 kg.

Japans

Bokashi is het Japanse woord voor goed gefermenteerd organisch materiaal. Het strooisel wordt gevormd door de fermentatie van stromeel en appelpulp door Effectieve Micro-organismen.

Fermenteren:

Fermentatie is een eeuwenoude bewaartechniek, waarbij organisch materiaal onder zuurstofarme omstandigheden wordt voorverteerd. In en op de bodem zorgt het strooisel voor een meer efficiënte omzetting van organisch materiaal en verhoogt het de biodiversiteit. Daarnaast wordt het een ideale voedingsbron voor de micro-organismen die hierin aanwezig zijn.

Bokashi Strooisel bevat vele stofwisselingsproducten, die de groei van de planten positief beïnvloeden.

Tuin- en keukenresten

Bij fermenteren maken we van tuin- en keukenresten een mooi product voor in de bodem. Onder zuurstofarme omstandigheden wordt met behulp van Micro-organismen, gisten en schimmels het materiaal gebruikt als voedingsbodem. Deze voedingsbodem voor de Micro-organismen, gisten en schimmels wordt voorverteerd. Dit noemen we fermenteren. Het eindproduct noemen we Bokashi. Bokashi Strooisel is één bonk bodemleven, wat bestaat uit Micro-organismen, gisten en schimmels. Zodra dit materiaal in de bodem ,(tuinaarde in uw tuin), wordt aangebracht, zal dit mengsel voeding zijn voor het grotere bodemleven, zoals wormen, torretjes, kevers, pissebedden, etc. Deze organismen zorgen ervoor dat voedingsstoffen beschikbaar zijn voor de planten in uw tuin. Doordat de bodem gezond wordt en uiteindelijk ziekteresistent, zullen de planten ook ziekteresistent zijn. Hierdoor komt de tuin in natuurlijk evenwicht, waardoor u een gezonde tuin heeft.

Biodiversiteit

In de bodem zorgt het voor meer efficiënte omzetting van organisch materiaal en verhoogt het de biodiversiteit. Daarnaast vormt het een ideale voedingsbron voor micro-organismen die erop aanwezig zijn. Bokashi Strooisel bevat veel stofwisselingsproducten, (natuurlijke antibiotica, groeihormonen, organische zuren, enz.), verkregen door de fermentatie, die de plantengroei positief beïnvloeden. Bokashi-strooisel bevat enkel grondstoffen die toegelaten zijn in de biologische landbouw.

Voordelen

•  (Her)activeren van het bodemleven, wortelmilieu en microbiële omzettingen

*  Minder uitspoeling van nutriënten

•  Behoud van koolstof en stikstof

Opmerking

Door zijn grove structuur leent dit product zich minder om te verwerken in substraten voor zaai- en stekgoed, het is in dat geval beter Bokashi-starter te gebruiken.

Gebruiksaanwijzing

Ondiep inwerken 0,5 – 1 kg per m² of 4 volume % bij plantenputten 1 zak (25kg) voor 25-50 m2

Zelf Bokashi strooisel maken?

Overweeg dan het gebruik van een Keukenemmerset of een Bokashi kliko en gebruik dan Bokashi starter, hierbij komt ook een soort Microferm bij vrij.

Verpakking:

Inhoud: 25 kilo

Extra informatie

Gewicht 25 kg
Artikelnummer

Verpakking

Inhoud

,

1 beoordeling voor Bokashi Strooisel

  1. paula hagenauw houttuin (geverifieerde eigenaar)

    Fijn product! Gebruik het nu kleine 3 jaar in mijn tuin. Begin nu in combinatie met andere microferm producten een andere structuur in de grond te zien in de tuin.
    Ik gebruik het product ook wanneer ik de bloempotten vul met aarde en daar klein handje bokashi strooisel aan toe voeg als booster voor mijn Dahlia knollen en andere aanpoot.
    1x per jaar strooi ik wat bij in mijn potten van mijn binnenplanten en ze doen het er super op.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…