GFT containerzak Composto

 3,75 24,75 incl. btw

GFT containerzak Composto

 3,75 24,75 incl. btw

GFT containerzak Composto Doordat de papieren zak vocht bevat en opneemt, blijft de afvalbak schoner en is hierdoor ook minder aantrekkelijk voor vliegen en andere insecten. De papieren zakken kunnen worden omgevouwen over de randen van de afvalbak voor extra gebruiksgemak.

GFT containerzak Composto

GFT containerzak Composto biedt een milieuvriendelijke en hygiënische verpakking voor eenmalig gebruik, perfect voor al uw GFT afval. Dit Europees kwaliteitsproduct is gecertificeerd met het Kiemplantlogo en goedgekeurd door de stichting Milieukeur, wat de juiste werking van de zakken waarborgt.

Verkrijgbaar in 140 en 240 liter inhoud.

Sinds 1 oktober 2018 zijn de Composto afvalzakken verkrijgbaar in formaten van 240L en 140L. De 140 liter GFT containerzak Composto is verpakt per 3 stuks. De 240 liter GFT containerzak Composto is verpakt per 4 stuks.

Sterker bij bootstelling aan vocht!

Composteerbare zakken van het merk Composto bieden gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid. Wat Composto onderscheidt, is de kracht van het papier en de uitmuntende kwaliteit van de gebruikte materialen. In tegenstelling tot veel andere papieren zakken wordt het papier van Composto niet zwakker, maar juist sterker bij blootstelling aan vocht. Het zogenaamde wet-strength papier is uiterst bestand tegen scheuren wanneer het nat is.

100% Biologisch afbreekbaar

De gebruikte materialen voor de zak, inclusief de lijm tussen de naden en de inkt op de zak, zijn allemaal gecertificeerd en gegarandeerd 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Zo kunt u er zeker van zijn dat geen van de materialen achterblijft in het compost.

Revolutionair

Gamma Papier, GFT-afval scheiden zonder onaangename geur

Composto blijft zich inzetten voor de verbetering van papieren afval- en compostzakken. In samenwerking met een papierleverancier hebben we Gamma Papier ontwikkeld. Dit waterdichte papier is tevens goed ventilerend. Door Gamma Papier te produceren met wetenschappelijk gespecificeerde ventilatie (porositeit genoemd), wordt het papier sterker en kan het afval “ademen”, waardoor het sneller droogt.

Verbeterde ventilatie helpt geuren te verminderen en maakt het afval minder aantrekkelijk voor vliegen en andere insecten. Bovendien voorkomt de betere ventilatie in de winter dat de afvalzakken aan de afvalbak vastvriezen.

GFT containerzak Composto in het kort

Papieren GFT-zakken zijn een duurzaam alternatief voor het verzamelen van organisch afval, zoals groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van papieren GFT-zakken:

  1. Composteerbaar: Papieren GFT-zakken zijn doorgaans composteerbaar, wat betekent dat ze na gebruik kunnen worden afgebroken in compost.
  2. Ademend materiaal: Papier staat bekend om zijn ademende eigenschappen. Dit bevordert de ventilatie in de zak, waardoor het organische afval kan ‘ademen’ en sneller kan composteren.
  3. Natuurlijke materialen: Deze zakken worden vaak gemaakt van natuurlijke materialen, zoals gerecycled papier. Hierdoor zijn ze minder belastend voor het milieu in vergelijking met plastic zakken.
  4. Voorkomen van geuroverlast: Goede ventilatie helpt bij het verminderen van onaangename geuren die kunnen ontstaan bij het verzamelen van GFT-afval.
  5. Winterbestendig: Sommige papieren GFT-zakken zijn winterbestendig, wat betekent dat ze niet aan de afvalbak vastvriezen, zelfs bij koude temperaturen.
  6. Milieuvriendelijk alternatief: Het gebruik van papieren GFT-zakken draagt bij aan het verminderen van plastic afval en bevordert duurzaam afvalbeheer.

Alternatief

U kunt natuurlijk ook van uw GFT afval op een heel natuurlijke manier Bokashi maken. Dan heb je gelijk een prachtig gezond product voor in de tuin.

Kiemplantlogo

Product met Kiemplantlogo.Het Kiemplantlogo is een erkend keurmerk van Nederlandse afvalverwerkers dat de volledige composteerbaarheid van onze afvalzakken waarborgt. Niet alleen het papier, maar alle materialen in de zakken zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Dit keurmerk wordt toegekend aan verpakkingen die voldoen aan de norm voor composteerbare verpakkingen. Het garandeert dat 95% van de verpakking met dit logo binnen 12 weken wordt afgebroken in een composteerinstallatie bij gft-inzameling. Onafhankelijke certificering zorgt voor betrouwbaarheid.

Bij de productie van onze Composto afvalzakken gebruiken we uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Onze zakken zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen, en wij streven naar een duurzame toekomst.

Stichting Milieukeur

Product met Stichting-Milieukeurmerk-

De Composto afvalzakken zijn gecertificeerd door Stichting Milieukeur en ondergaan jaarlijkse controles. Het Milieukeurmerk biedt consumenten de zekerheid dat de zak voldoet aan de eisen voor composteerbare materialen.

Dit keurmerk hanteert een integrale benadering voor duurzaamheid, waarbij een gebalanceerde afweging plaatsvindt tussen verschillende duurzaamheidsthema’s gedurende de hele levenscyclus van een product of dienst.

Bij Composto staat milieubewustzijn centraal, wat tot uiting komt in de vermindering van afval en het gebruik van minder energie tijdens de productie. We maken bewuste keuzes in elk aspect van de productie en verkoop van onze papieren afvalzakken om bij te dragen aan een beter milieu.

 

Extra informatie

Gewicht 1,9 kg
Afmetingen 24 × 37 × 4 cm
Artikelnummer

Hoeveelheid

, , ,

Inhoud

,

Kleur

Leverancier

Verpakking

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “GFT containerzak Composto” te beoordelen
Andere suggesties…