Vleestomaat Marmande BIO
Vleestomaat Marmande VR Bio kan je vanaf eind februari in een zaaibakje bij 20°C zaaien of later buiten onder glas. Na het verspenen, in een kasje of in potten uitplanten. Tomaten kunnen ook buiten worden geplant mits op een beschutte, zonnige plek! Regelmatig zijscheuten verwijderen! In 1 gram zaden van de Vleestomaat Marmande VR Bio zitten ongeveer 400 zaadjes. De plant wordt ongeveer 150 cm. hoog. De oogsttijd van de Vleestomaat Marmande VR Bio is van augustus tot en met september.
Productkenmerken
 Marmande is een vleestomaat.
 Door het hoge suikergehalte zijn ze smakelijker.
 Kan zowel op koude grond als onder glas geteeld worden.
Beschrijving
Tomaat Marmande is een heerlijke vleestomaat. Door het hoge suikergehalte zijn de Marmande tomaten veel smakelijker dan gewone ronde tomaten. Lekker in rauwkostschotels, maar ook zeer geschikt voor het maken van soep. Alle zaden uit de Buzzy Organic serie zijn biologisch geteelde zaden.
Stevige structuur
Vleestomaten behoren tot de vruchtgroenten en hebben een authentieke geribde vorm. Deze tomaten hebben een stevige structuur. Vleestomaten bevatten weinig tot geen zaadjes. De smaak is lichtzoet en fris. Bij het koken behouden ze hun vorm. Daarom zijn vleestomaten zeer geschikt voor ovengerechten of voor op de barbecue.
Verpakking
De verpakking is Bio-Based. Het bestaat uit restmateriaal van tomatenplanten en gerecycled FSC papier.
Skal
Skal ziet erop toe dat het produceren of verhandelen van biologische producten voldoet aan de biologische EU verordening.
Al onze biologische zaden vindt u hier>>
De Tomaat
De tomaat is een vrucht, afkomstig van de tomatenplant (Solanum lycopersicum, synoniem: Lycopersicon esculentum). De vrucht is culinair gezien een groente. De rijpe vrucht is dan wel gezond, maar dit is in tegenstelling tot de rest van de plant, die giftig is: de plant hoort tot het geslacht nachtschade. De gifstof in deze plant heet tomatine; het is een glycoalkaloïde. De stof wordt door de plant geproduceerd als afweerstof tegen allerlei ziekteverwekkers en is ook giftig voor de mens. Bij het rijpen van de vrucht verdwijnt de gifstof hieruit, hierdoor wordt de vrucht eetbaar maar ook gevoeliger voor schimmels en bacteriën.
Tomaten als voeding
De tomaat wordt als groente gegeten, dit kan zowel rauw als gekookt. Er kunnen salades, tussendoortjes, snacks of borrelhapjes mee worden gemaakt. Tomaten zijn geschikt voor soepen, sauzen en koude bereidingen. Ook worden tomaten verwerkt tot tomatensap.
Chutney
In Amerika worden (onrijpe) groene tomaten verwerkt in een chutney; hiervan mag men niet te veel eten wegens het giftige tomatine in de groene delen van de plant. Ondanks hun giftige imago zijn ook de bladeren in kleine hoeveelheden eetbaar. Het eten van het blad wordt al sinds de 17de eeuw als traditie in Azië vermeld.
In het ruime assortiment dat gekweekt wordt onderscheiden we de klassieke tomaat (vleestomaat, grotere trostomaten e.d.), de Bourgondische tomaten (trostomaten), de Mediterrane tomaten (pruimtomaten, coeur de Boeuf enz.) en de snack of aperitieftomaten (cherrytomaatjes, kleine pruimtomaatjes enz.).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.