EM vijver

 18,50 34,25 incl. btw

EM vijver

 18,50 34,25 incl. btw

EM Vijver is een speciale EM. Bacteriën zorgen ervoor dat het vijverwater gezond wordt en blijft. Verontreiniging wordt afgebroken.

Vaak samen besteld!

Bokashi Vijverbal - huismerk, dus extra voordelig

Wilt u het water van uw vijver of zwembad gezond houden? Doe er dan een Bokashi vijverbal in.  Slib op de bodem verdwijnt, en daardoor wordt verzuring van het water voorkomen. Rotting op de bodem van de vijver kost zuurstof, de Bokashi vijverbal gaat dit rottingsproces tegen. Voor een optimale werking raden wij u aan om 1 bal per m² bodemoppervlakte te gebruiken. Doe dat twee maal per jaar: in het voorjaar en dan nog eens in de zomer in augustus. Ons huismerk biedt de voordeligste Bokashi vijverballen aan.

EM Vijver

EM Vijver is een speciale EM, gemaakt voor tuinvijvers en zwemvijvers. EM vijver bevat onder andere fototrofe bacteriën. Deze bacteriën zorgen ervoor, dat het vijverwater gezond wordt en blijft. Met behulp van licht worden organische stoffen omgezet door de fototrofe bacteriën.

Gebruik:

Gebruik EM vijver het liefst in combinatie met EM Bokashi vijverballen en Microferm.

Per 10 m3 vijverwater gebruik u een halve liter EM vijver en 1 liter Microferm (puur).

Goed verspreiden;

U kunt het beste de EM vijver met een gieter verdelen over de gehele oppervlakte van de vijver. De micro-organismen in dit product kunnen zichzelf slecht verplaatsen door het water. Daarom is het handig deze zelf over het water te verspreiden, zodat ze zich in de gehele vijver kunnen vestigen.

Wanneer EM Vijver gebruiken?

Indien de algengroei in uw vijver of zwemvijver teveel wordt en niet meer te behandelen is met alleen Microferm, adviseer ik u om dan EM Vijver te gebruiken.

EM Vijver,

Algen in de vijver?

Wanneer u algen in de vijver heeft, betekent dat vaak dat er teveel voedsel in de vijver aanwezig is. Voedsel is vaak stikstof en dit stikstof zorgt weer voor algen. Een teveel aan voeding in de vijver komt vaak doordat aanwezige vissen teveel voeding krijgen. Ruim 75% van het voedsel dat vissen eten, wordt weer uitgescheiden door de vissen. Dit onverteerde voedsel zakt naar de bodem en gaat rotten. Het geeft verzuring en zorgt uiteindelijk voor algengroei.

Gezonde zwem- vijver?

Een vijver kan je gezond houden, door voorzichtig te zijn met het aantal vissen in de vijver. Als richtlijn kun je aanhouden, dat er ongeveer 20-25 centimeter vis in één kubieke meter (1000 liter) vijverwater mag zitten. En probeer het voeren te minimaliseren. In een gezonde vijver zitten voldoende voedingsstoffen voor vissen en dieren in de vijver. Gebruik jaarlijks 2 keer, 1 liter pure Microferm per 100o liter vijverwater. Verspreid deze Microferm over het wateroppervlak van de vijver met een gieter.

Als alternatief kunt u ook in april en in september 1 Bokashi vijverbal per 1000 liter vijverwater toevoegen.

Hoe kom je aan Microferm en Bokashi vijverballen?

Deze kunt u in onze webshop hier>>> vinden.

Of rechtstreekse link:

Bokashi vijverballen

Microferm

 

 

 

Extra informatie

Gewicht N/B
Inhoud

,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…
  • Microferm Effectieve Micro-organismen
    Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

    Microferm

     12,65 78,00 incl. btw