Regenwormen

 49,50 57,50 incl. btw

Regenwormen

 49,50 57,50 incl. btw

Zeker bij tuinen van nieuwbouwwoningen is de inzet van wormen onmisbaar om de dicht gereden onderlaag weer “open” te krijgen. Ook in strafschopgebieden van voetbalvelden zijn er vele goede resultaten te melden nadat men begon met regenwormen aan de bodem toe te voegen.

Regenwormen

Regenwormen: dé natuurlijke oplossing voor uw grond

Wormen verbeteren de structuur van de grond, zorgen voor meer zuurstof en bevorderen een betere drainage. Ze zetten dood organisch materiaal om in vruchtbare grond. Door het graven van gangen en het meenemen van organisch materiaal, verbeteren regenwormen de bodemstructuur, verhogen ze het zuurstofgehalte en bevorderen ze de waterafvoer. Regenwormen geven uw tuingrond een flinke boost, ongeacht of de grond vast, nat of hard is. Het bodemleven verbetert snel met regenwormen. DeDuurzameTuin.nl heeft zorgvuldig samengestelde combinaties van de beste wormensoorten. Een eeuwenoude oplossing!

Bestel hoeveelheden

U besteld onze wormen per kilo. Heeft u meer wormen nodig dan kan ook, dan lukt u bij aantal een getal in en die hoeveelheid ontvangt u dan. Meet dan 50 kilo wormen nodig? Ook dat kan bij DeDuurzameTuin.nl Stuur dan uw aanvraag voor een speciale prijs naar info@DeDuurzameTuin.nl

3 verschillende mengsels Regenwormen

De 75/25 Wormenmix bevat minder pendelaars en is meer geschikt voor gazons en heesters. 75% Strooisel en bodembewoners – 25% pendelaars.

De 60/40 Wormenmix is van toepassing bij bodemverdichting en hovenierstoepassingen. 60% Strooisel en bodembewoners – 40% pendelaars.

De 40/60 Pendelaarsmix is van toepassing bij problemen met ernstige bodemverdichting. 40% Strooisel en bodembewoners – 60% pendelaars.

U kunt bij ons ook Compostwormen bestellen.

Bestellingen en uitlevering van regenwormen

Bestellingen die voor donderdagochtend 9 uur zijn geplaatst, worden de week daarop uitgeleverd. Wormen worden vers geleverd. Ze kunnen wel een week in de verpakking blijven, maar het is beter om ze zo snel mogelijk nadat ze geleverd zijn, uit te zetten in de tuin.

Uitzetten van regenwormen

Regenwormen kunnen bijna het hele jaar door worden uitgezet. De bodemtemperatuur moet tussen de 8°C en 30°C zijn en de grond moet vochtig zijn om ervoor te zorgen dat de regenwormen zich goed kunnen ingraven.

Regenwormen zijn de gangmakers

In Nederland worden veel huizen en bedrijven gebouwd en wegen aangelegd, wat veel schade aan het bodemleven veroorzaakt. Na de bouwfase volgt de aanleg van tuinen, waarbij het essentiële bodemleven vaak over het hoofd wordt gezien, wat leidt tot bodemproblemen. Voor een vruchtbare en veerkrachtige bodem is een goed bodemleven noodzakelijk. Regenwormen vormen 60% van het bodemleven en zijn letterlijk en figuurlijk de gangmakers voor dit belangrijke ecosysteem.

Hoe werken regenwormen?

Ze graven gangen in de bodem, waardoor vaste grond los komt. Lucht, water en aarde worden hierdoor weer in balans gebracht. Dit zorgt voor een betere bodemstructuur, meer zuurstof en verbeterde drainage. Wormen zetten dood organisch materiaal om in vruchtbare grond en door het graven van gangen nemen ze organisch materiaal mee de grond in. Dit proces verbetert de bodemstructuur, verhoogt het zuurstofgehalte en bevordert de waterafvoer. Al na enkele weken is het resultaat zichtbaar en herstelt de oorspronkelijke kruimelige structuur van de bodem zich. Hierdoor krijgt de grond haar natuurlijke veerkracht terug. Een bodem met wormengangen, die tot een diepte van drie meter kunnen gaan, heeft een perfecte wateraan- en afvoer. Planten kunnen deze gangen gebruiken voor hun nieuwe wortels, wat resulteert in een sterk wortelgestel.

Regenwormen en verschillende grondsoorten

In Nederland hebben we diverse grondsoorten zoals kleigrond, zandgrond, veengrond, löss, leem en combinaties daarvan zoals zavelgrond. Daarom heeft DeDuurzameTuin.nl een combinatie samengesteld van de beste wormsoorten voor een optimale bodem.

Voortplanting

Ze vestigen zich in de “nieuwe” bodem en herstellen het natuurlijke evenwicht. De diertjes die worden uitgezet, zijn jong volwassen en vermeerderen zich door te paren en eitjes te leggen. Wormeneitjes kunnen wel 3 mm groot zijn. De eerste jonge wormen verschijnen 6 tot 8 weken na het uitzetten van de volwassen wormen. Overbevolking door wormen is niet mogelijk, omdat wormen op een natuurlijke manier sterven en jonge wormen hun plaats innemen, zoals dat in de biologische kringloop gebeurt.

Downloads:

Regenwormen

Compostwormen

Inhoud:

In de verpakking van 2,5 kilo zitten circa 2000 wormen. Zoals regenwormen, compostwormen, dauwpieren, aardwormen en mestpieren. 2,5 kilo wormen is voldoende voor 50 -250 m2 tuin, meer wormen zorgen voor sneller resultaat.

Verzending:

De wormen worden verzonden in een doos, waarbij de wormen in een zak zitten met 8 liter substraat. Hierdoor blijven ze gezond en vers.

Levertijd:

circa 1 week.

Extra informatie

Gewicht 2,5 kg
Afmetingen 40 × 20 × 15 cm
Inhoud

, , ,

Verpakking

Hoeveelheid

Andere suggesties…